Délelőtt, Délután, Éjszaka! Így használd a műszakbeállításokat egyszerűen!

Update: 2021-11-10 08:56:02

A leggyakoribb műszakok a délelőtt és délután. Ezen kívül lehet rövidített nap amikor csak 4-6 órás beosztás van a dolgozónak, de olyan is előfordul, hogy egyik nap 8-16-ig dolgozik valaki, míg más napokon 10-18-ig van bent. Ezen kívül munkakörtől, beosztástól és munkaszerződéstől függően számtalan eltérő, de rendszeresen alkalmazandó munkarend lehet.
Hogy ne kelljen minden, a megszokottól eltérő napon külön beállítani a kezdő és vég időpontokat, létrehoztuk a Műszak-sablonok funkciót!

Hozz létre egy műszakot... Hozz létre bármennyit!
Ezt a Beállítások / RENDSZER menüpontban találod. Használata egyszerű, létrehozhatsz bármennyi műszakbeállítást. Majd ezeket a beosztás-tervezésnél kiválaszthatod és már csak kattintgatni kell, hogy ki melyik napon délelőttös, délutános, rövidnapos, hosszúnapos vagy olyan amilyennek elnevezted a sablont. A rendszer tudni fogja a beállítások alapján, hogy az előre megadott műszak mettől meddig tart, nem kell többé az órákat kölön állítgatni.
A rendszer arra is lehetőséget ad, hogy bizonyos műszakokat csak előre meghatározott munkahelyi csoportok lássanak. Így elkerülhető, hogy az értékesítési csoportvezető éjszakára tegye be az értékesítőket beosztás szerint, hiszen az éjszakai műszak csak a gyártáson lesz látható a többiek ezt a műszaksablont nem fogják tudni alkalmazni.

1.) Hozz létre egy műszak sablont (nevezd el és add meg a műszak kezdés és vége időpontokat.)
2.) Állítsd be melyik munkahelyi csoportok láthatják a sablont
3.) A beosztást készítő kolléga máris látja a műszakot a beosztás szerkesztésénél, csak be kell pipálni ki mikor jön dolgozni.

A műszak beállítás ettől egyszerűbb már nem is lehetne! Ezzel ismét tettünk egy lépést afelé, hogy ne a beosztás-tervezés legyen az egyik legidőrablóbb feladat a cégben. A Munkarend-sablonokkal együtt használva igazán könnyen összekattintgatható egy nagyobb munkahelyi csoport beosztása is.

Ha szeretnéd ezt a funkciót élőben is látni, akár a saját céges adataiddal, keress minket, betöltjük az adataidat és megnézheted hogyan működne ez nálad!


Mások ezeket olvasták még:


Hogyan értesítsd a munkavállalót a munkaidő-beosztásról? | A munkaidő-nyilvántartás vezetéséről formailag a munkáltatónak kell gondoskodnia, így a munkaidő-beo [...]

Kategória: Szabályozást érintő


GDPR csapdába kerülhet a facebook a munkahelyeken? | Több médiában is lehetett olvasni február környékétől, hogy a GDPR tavalyi bevezetésével, egyes ágaz [...]

Kategória: Hírek, aktualitások


Munka- és pihenőidővel kapcsolatos fogalmak a Munka törvénykönyve alapján | Minden munkáltatónak és munkavállalónak érdemes tisztában lenni az alább felsorolt fogalmakkal, amit [...]

Kategória: Szabályozást érintő


ARCHÍVUM

MUNKAIDŐ BLOG

A Munkaidő Blogon a beosztással, munkaidővel, nyilvántartással kapcsolatos cikkeket olvashatsz. Vannak olyan témák amelyek egészen egyértelműek és vannak olyanok amelyekről még a jogászok is eltérően vélekednek. Bár minden témának igyekszünk legjobb tudásunk szerint utnajárni előfordulhat, hogy találkozol az itt leírtaktól eltérő állásponttal, főleg a jogszabályok értelmezését illetőleg. Mielőtt alkalmazol egy jogszabályt alaposan utána kell járnod az rád, a Te cégedre milyen formában vonatkozik. A blogban leírtak nem irányadóak, csupán a szezők álláspontját tükrözik.