Nem jött dolgozni az alkalmi munkavállaló! Mit tegyek?

Update: 2023-02-20 21:26:39

Hogy fordulhat ez elő? Hát nagyon könnyen! Több napot jelentesz le egyszerre és a dolgozó a második naptól úgy gondolja, hogy nem jön dolgozni.
Vagy kereskedelemben 10-kor nyit a boltod 9-ig le kell jelenteni, de bolt nyitáskor a dolgozónak se híre se hamva.

A legjobb ha gyorsan cselekszel. Természetesen meg kell tudni, hogy mik történt a dolgozóval lehet, hogy jön, csak késik. De ha nem fog bejönni aznap akkor nincs más mint a lejelentés visszavonása.

A visszavonás két esetben lehetséges:

  • az egyszerűsített foglalkoztatás bejelentését követő 2 órán belül,
  • ha a foglalkoztatás a bejelentést követő napon kezdődött vagy ha a bejelentés egy napnál hosszabb időtartamra vonatkozott, akkor a visszavonásra a munkavégzés napján délelőtt 9 óráig van lehetőség.

Az ezután beküldött visszavonást az adóhatóság nem fogja elfogadni, így a munkáltatónak meg kell fizetnie az aznapi közterhet, viszont a munkavállaló felé fizetési kötelezettség nem keletkezik, tehát munkabért nem kell fizetni.

Egy korábbi cikkben leírtuk, hogyan kezeljük az EFO-s munkavállalót a munkaidő-nyilvántartásban. Ezt itt találod, olvasd el, hogy megtudd mire kell még odafigyelni egyszerűsített foglalkoztatás esetén.


Mások ezeket olvasták még:


Kiküldetési rendelvény? Munkába járási költségtérítés? Útnyilvántartás? Egyszerűbb mint gondolnád!!! | Útnyilvántartó programot kerestünk. Olyat ami képes kezelni a munkaidő adatokat, hogy a legenerált b [...]

Kategória: Nyilvántartást érintő


Elaludtam Főnök, kések egy órát | - Nem baj fiam, majd levonjuk vagy egy órával tovább maradsz! - Hangzik a válasz. De vajon jó ez így [...]

Kategória: Szabályozást érintő


Bővebben az INGYENES Konzultációról | Ha most szeretnél Online Munkaidő nyilvántartásra váltani, ha eddig papír alapú jelenléti íveket has [...]

Kategória: Nyilvántartást érintő


ARCHÍVUM

MUNKAIDŐ BLOG

A Munkaidő Blogon a beosztással, munkaidővel, nyilvántartással kapcsolatos cikkeket olvashatsz. Vannak olyan témák amelyek egészen egyértelműek és vannak olyanok amelyekről még a jogászok is eltérően vélekednek. Bár minden témának igyekszünk legjobb tudásunk szerint utnajárni előfordulhat, hogy találkozol az itt leírtaktól eltérő állásponttal, főleg a jogszabályok értelmezését illetőleg. Mielőtt alkalmazol egy jogszabályt alaposan utána kell járnod az rád, a Te cégedre milyen formában vonatkozik. A blogban leírtak nem irányadóak, csupán a szezők álláspontját tükrözik.